Nueva implantación del pasaporte COVID

Després de l’anunci del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, que han ampliat l’ús del Passaport Covid per evitar restriccions més dures, i també, davant de la suspensió d’aquesta pels problemes tecnològics, PIMEC ha lamentat que la mesura no fos planificada adequadament ni es consensués amb els sectors afectats, que són qui coneixen el teixit empresarial que l’ha d’aplicar i, en definitiva, qui ha de suportar els inconvenients i els sobre costos de l’aplicació. És per això que la patronal demana al Departament de Salut una reunió urgent amb els sectors afectats per planificar una correcta implementació del Passaport Covid i garantir la seguretat jurídica.

Des de l’anunci d’aquesta mesura, PIMEC ha posat de manifesta la falta de coherència i planificació en la posada en marxa d’aquesta mesura, tot destacant que altres activitats de característiques similars als sectors de la restauració i els gimnasos queden fora de la mesura, mentre es demana el certificat covid a clients i no a persones treballadores, quan en tot cas s’hauria de demanar a tothom per garantir espais de baix risc de contagi.